Rex Nordic

Levi är Finlands ledande skidort, och erbjuder också omfattande tjänster för alla sorters resenärer. Det finns många restauranger i Levi, och sju av dessa tillhör företaget Levi Restaurants. För en av restaurangerna byggdes en terass på 100 kvadratmeter. Marko Mustonen som jobbar för Levi Restaurants var ansvarig för terassens värmning. Idén med terassen är att erbjuda restaurangens kunder en varm stund för att äta och dricka nära naturen.

Alternativen för uppvärmning av terassen var elvärme, eldrivna infravärmare, varmluftspump eller någon kombination av dessa. Tidigare erfarenhet pekade på att infravärmare inte var tillräckligt effektiva, och samma effektivitetsproblem kunde inträffa med en varmluftspump under riktigt kalla dagar.

Mustonen började tänka på bränsledrivna infravärmare som han sett under VM i alpin skidåkning och bestämde sig för att pröva detta alternativ.

-Vi ville maximera kundernas bekvämlighet på glasterassen. Temperaturen hade sjunkit till -15 grader under början av året. Då det är så kallt, är det inte så bekvämt att sitta på terrassen som inte är isolerad. Vi ville erbjuda våra kunder samma bekvämlighet som de har inomhus, men nära naturen.

-Airrex visade sig vara en effektiv och välfungerande värmare för oss. Den är mycket effektivare än motsvarande infravärmare. Värmaren är därtill också mycket tyst och rökfri. Den ser inte ut som en byggvärmare, vilket är en fördel för kundutrymmen.

Leave a Reply