Rex Nordic

Search

Vantaan Havukoskella sijaitseva Vantaa Gym Club -kuntosali hankki kesän 2024 alussa Rex Nordic -ekoviilentimen. Yli 30 vuotta toimineen perheyrityksen asiakkaat huomasivat heti ensi päivistä lähtien, että kuntosalin ilma oli miellyttävästi aiempaa viileämpi ja raikkaampi.

 

Vantaa Gymillä on käytössään 600 neliömetrin kuntosalitila, jonka korkeus on reilut kuusi metriä. Yritys osti Rex Nordicin ekoviilenninvalikoimasta keskimmäisen kokoluokan REX25000-mallin, jonka ilmavirtaus on jopa 25 000 kuutiometriä tunnissa. Siirreltävien ekoviilentimien viilennysteho perustuu vahvasti kylmän veden haihtumiseen kennoston kautta. Viilentimien etuja ovat tehokas viilennys ilman vesisumua, suuri ilmavirtaus ja pieni virrankulutus, eikä niistä koidu asennuskustannuksia.

”Salin lämpötilassa on selkeä ero, kun ekoviilennin on ollut käytössä. Asiakkaat ovat kehuneet, kuinka on mukavasti viileämpää ja ilma raikkaampaa”, Vantaa Gymin kuntosaliyrittäjä Mika Holappa kertoo.

 

Vantaa Gymillä REX25000 sijoitettiin toiseen kerrokseen, hoitohuoneeseen, mistä viilennin puhaltaa kuntosaliin avoimen sisäikkunan kautta. Näin viilennintä ei tarvinnut laittaa kuntosalivälineiden eikä ihmisten sekaan, ja laskeutuessaan alas viileä ilma leviää laajalle salissa.

 

”Meillä ei ollut oikeastaan mahdollista hankkia muuta vaihtoehtoa tiloihimme. Olemme kaupungilla vuokralla ja samassa “hehtaarin kokoisessa” hallissa on muitakin yrityksiä, joten emme esimerkiksi voi asentaa kiinteitä viilennysratkaisuja. Mietin ensin, että ostan kymmenkunta pienempää tuuletinta ympäri salia, mutta sitten huomasin ekoviilentimen netissä surffaillessani ja päätin kokeilla sitä.”

 

”Kun aurinko paistaa kunnolla kattoikkunoista, salissa on ollut jopa tukalan kuuma ja pahimmillaan tuntunut, että “happi loppuu”. Salissa on perusilmanvaihto, mutta se ei helteellä riitä. Se auttaa kierrättämään ilmaa ja painaa viileää alaspäin sekä tuo tilaan korvausilmaa, mutta silti nimenomaan ekoviilennin on tehnyt tehtävänsä. Viileämmällä säällä olen pitänyt sen puhallusta puoliteholla. Kun on ollut kuumempaa, on puhallus ollut täysillä.”

 

Rex Nordicin ekoviilenninvalikoimaan kuuluvat REX25000:n lisäksi pienempi REX14000 ja suurempi REX48000. Ne on suunniteltu erikokoisiin tiloihin ja toimivat valovirralla eivätkä tarvitse kiinteää asennusta tai sähkötöitä.

 

Vettä letkusta suoraan säiliöön

 

REX25000 on ollut Vantaa Gymillä käytännössä koko ajan kytkettynä vesijohtoon, eli ekoviilentimen säiliöön on virrannut jatkuvasti kylmää vettä. Vettä on kulunut maltillisia määriä hyötyyn nähden eikä salissa ole ollut ekoviilentimen takia ongelmia kosteuden kanssa. Vesi nimenomaan haihtuu ekoviilentimestä, ei esimerkiksi roisku tai aiheuta vesisumua.

 

”Helteellä vesi on koko ajan päällä. Kokeilin viilennintä myös niin, että vain täytin säiliön. Silloin säiliön (170 litraa) verran kului vettä 8-10 tunnissa”, Holappa laskeskelee.

 

Avaralla ja valoisalla Vantaa Gymillä on monipuolinen kuntosali nykyaikaisilla laitteilla, joiden käyttöön saa halutessaan ammattitaitoisen opastuksen. Vantaa Gymiltä voi hankkia myös kuntosaliohjelmat sekä personal training-, fysioterapia-, hieronta- ja ravitsemusvalmennuspalvelut. Salissa voi lisäksi harjoittaa nyrkkeilyä tai keskittyä venyttelyyn. Miesten pukutiloista löytyy perinteinen sauna ja naisten puolelta infrapunasauna. Perheen pienimpiä varten on lapsiparkki.

 

”Meille on tärkeää kuunnella asiakkaitamme ja esimerkiksi hankkia kalustoa heidän toiveidensa ja tarpeidensa mukaisesti. Salimme on sovelluksella käytettävissä ympäri vuorokauden joka päivä. Meiltä voi myös ostaa vain sellaisia palveluksia kuin juuri itse haluaa, vaikka kertakäynnin keskellä yötä. Emme sido asiakkaitamme mihinkään.”

Vantaa Gym sijaitsee osoitteessa Hosantie 2, Vantaa.

Vantaa Gym Club

https://vantaagym.fi