Rex Nordic

Search

Kun kesän aurinko paahtaa Kvarnstrandsin yrityksen 4700 m² työpajan katolla Smålandin Ekenässjönissä, 8 Rex Nordic Eco Cooler -jäähdytintä pitävät nyt lämpötilan tiloissa miellyttävän viileänä.

Perheyritys Kvarnstrandsin työpajassa 50 yhteensä 95 työntekijästä työskentelee useilla eri koneilla valmistamassa ja teroittamassa huipputason leikkuutyökaluja puuteollisuudelle Euroopassa. Käytetyt koneet ovat CNC-koneita, pesukoneita, öljynpuhdistimia ja robotteja. Viime vuosina liiketoiminta on kasvanut, ja tiloissa on enemmän lämpöä tuottavia koneita sekä rajoituksia ilmanvaihdossa julkisivussa, joten sisäilmasto kesäkuukausina on muodostunut haasteeksi yritykselle ja sen työntekijöille.

Huoltopäällikkö Alexander Sellman teki huolellista tutkimusta siitä, mitkä jäähdytysratkaisut voisivat toimia yrityksen tarpeisiin – tänään ja myös tulevaisuudessa.

-Liiketoimintamme kehittyy jatkuvasti, ja tarvitsemme joustavan ratkaisun tilojen jäähdytykseen, sanoo Alexander, joka on työskennellyt Kvarnstrandsilla 17 vuotta. Muuttuvien EU-säädösten perusteella jäähdytysaineen valinta oli meille tärkeä asia ottaa huomioon.

Kvarnstrands sai apua Rex Nordicin tekniseltä myyntineuvojalta Ruotsissa, Jon Lindahlilta, löytääkseen parhaan ratkaisun heidän olosuhteisiinsa. Valinta kohdistui 8 REX14000 , jotka sijoitettiin strategisiin paikkoihin tiloissa.

-Huomaamme, että monilla valmistusteollisuuden yrityksillä on samat haasteet, ja on erittäin palkitsevaa voida auttaa edullisilla ratkaisuilla Eco-sarjan lanseerauksen myötä, sanoo Jon Lindahl.

 

Kvarnstrands perustettiin vuonna 1939 Ekenässjönissä ja liiketilat ovat laajentuneet useaan otteeseen sen jälkeen. Mahdollisuus ostaa paikallisesti oli tärkeä tekijä siinä, miksi valinta kohdistui RexNordiciin.

-Suosimme ostaa naapuriltamme, ja täällä pystyimme ostamaan koneet Aximan kautta Vetlandassa ja saamaan hyvää ja nopeaa apua ja tukea ruotsalaiselta myyjältä, sanoo Alexander.

Kvarnstrandsilla haihdutusjäähdyttimet ovat käytössä koko työajan. Ja työntekijät ovat keksineet kekseliäitä tapoja pitää säiliöt täynnä ja maksimoida jäähdytysteho.

-Käytämme paloletkujamme ja täytämme jäähdyttimet suoraan niillä, sanoo CNC-teknikko Violand Tiku, joka myös laittaa muutamia jääpaloja veteen saadakseen ylimääräistä tehokasta jäähdytystä, kun ulkolämpötila nousee yli 30 asteen.

Jäähdyttimet toimitettiin vain pari viikkoa sitten ja työntekijät kokevat jo vähemmän lämpöstressiä.

-Kyllä, ero on suuri ja on erittäin mukavaa saada viileämpää ilmaa, sanoo CNC-operaattori Sara Vilhelmsson.

 

Toinen etu on, että jäähdyttimet ovat energiatehokkaita, REX14000-malli kuluttaa vain 510W ja voidaan helposti liittää tavalliseen 10A-pistorasiaan huoneessa.

Violand Tiku on sijoittanut REX14000 noin 10 m päähän ja hän arvostaa viileyttä paljon.

-Se on todella hienoa, hän sanoo innokkaasti. Aiemmin minulla oli vain kaksi tavallista huoneen tuuletinta tässä nurkassa, mutta jäähdyttimien säädettävän tuulettimen ansiosta voin säätää ilmavirran itse ja mukauttaa sen ulkolämpötilan perusteella.

Jon Lindahl näkee haihdutusjäähdyttimien kiinnostuksen kasvavan monilla eri aloilla, mukaan lukien maitotuotanto sekä viihde- ja tapahtuma-ala.

-Nämä jäähdyttimet luovat todella monia hienoja mahdollisuuksia RexNordicille saavuttaa uusia asiakasryhmiä, ja odotan innolla myynnin kehittämistä jatkossa, hän sanoo.

Keskustele myynnin kanssa kuullaksesi lisää