Rex Nordic

Search

I Havukoski, Vantaa, skaffet Vantaa Gym Club seg en Rex Nordic EcoCooler i begynnelsen av sommeren 2024. Kunder av denne familiebedriften, som har vært i drift i over 30 år, merket umiddelbart fra de første dagene at luften i treningssenteret var behagelig kjøligere og friskere enn før.

Vantaa Gym har et treningsområde på 600 kvadratmeter med en høyde på over seks meter. Selskapet kjøpte en mellomstor REX25000-modell fra Rex Nordics EcoCooler-sortiment, som har en luftstrøm på opptil 25 000 kubikkmeter i timen. Kjøleeffekten til de flyttbare EcoCoolerne er sterkt basert på fordampning av kaldt vann gjennom en honeycomb-pad. Fordelene med kjøleren inkluderer effektiv kjøling uten vanntåke, stor luftstrøm, lavt energiforbruk og ingen installasjonskostnader.

«Det er en klar forskjell i temperaturen i salen når EcoCooleren er i bruk. Kundene har rost hvor behagelig kjøligere og friskere luften er, forteller Mika Holappa», eier av Vantaa Gym.

På Vantaa Gym ble REX25000 plassert i andre etasje i behandlingsrommet, hvorfra kjøleren blåser inn i treningssenteret gjennom et åpent innvendig vindu. På denne måten trengte ikke kjøleren å bli plassert blant treningsutstyret eller menneskene, og den kjølige luften spredte seg bredt i salen når den falt ned.

«Vi hadde egentlig ikke mulighet til å skaffe noen annen løsning for våre lokaler. Vi leier fra byen, og i samme “hektar store” hall er det andre virksomheter, så vi kan for eksempel ikke installere faste kjøleløsninger. Først tenkte jeg på å kjøpe ti mindre vifter spredd rundt i salen, men så oppdaget jeg EcoCooleren på nettet og bestemte meg for å prøve den.»

«Når solen skinner kraftig gjennom takvinduene, har salen vært ubehagelig varm og i verste fall følt at “oksygenet går tom”. Det er grunnleggende ventilasjon i salen, men det er ikke tilstrekkelig i varmt vær. Det hjelper å sirkulere luften og presse kjølig luft nedover mens det også bringer erstatningsluft inn i rommet, men likevel har EcoCooleren gjort sin jobb. I kjøligere vær har jeg hatt den på halv effekt. Når det har vært varmere, har viften vært på full effekt.»

I tillegg til REX25000 inkluderer Rex Nordics EcoCooler-sortiment den mindre REX14000 og den større REX48000. De er designet for ulike størrelser av rom, fungerer med standard strøm og krever ingen fast installasjon eller elektrisk arbeid.

Vann direkte fra slangen til tanken

REX25000 har praktisk talt vært konstant koblet til vannforsyningen på Vantaa Gym, noe som betyr at kaldt vann kontinuerlig har strømmet inn i EcoCooler-tanken. Vannet har blitt brukt i moderate mengder i forhold til fordelen, og det har ikke vært problemer med fuktighet på grunn av EcoCooleren i salen. Vannet fordamper fra EcoCooleren, det spruter ikke og forårsaker ingen vanntåke.

«I varmt vær er vannet konstant på. Jeg prøvde også kjøleren ved å bare fylle tanken. I så fall brukte tanken (170 liter) vann i 8-10 timer», anslår Holappa.

Det åpne og lyse Vantaa Gym har et allsidig treningssenter med moderne utstyr, som kan brukes med profesjonell veiledning om ønskelig. På Vantaa Gym kan man også kjøpe treningsprogrammer samt personlig trening, fysioterapi, massasje og ernæringsrådgivning. Treningssenteret tillater også boksing eller fokusering på stretching. Det er en tradisjonell badstue i mennenes garderober og en infrarød badstue på kvinnesiden. Det er også en lekeområde for barn.

«Det er viktig for oss å lytte til våre kunder og kjøpe utstyr etter deres ønsker og behov. Vårt treningssenter er tilgjengelig via en app døgnet rundt hver dag. Man kan også kjøpe kun de tjenestene man trenger, selv for et enkelt besøk midt på natten. Vi binder ikke våre kunder til noe.»

Vantaa Gym ligger på Hosantie 2, Vantaa.

Vantaa Gym Club

https://vantaagym.fi