Rex Nordic

Søg

Når sommersolen brænder på det 4.700 m² store værkstedstag hos virksomheden Kvarnstrands i Ekenässjön i Småland, holder 8 Rex Nordic Eco Coolers nu temperaturen i lokalerne på et behageligt køligt niveau.

Inde i værkstedet hos familievirksomheden Kvarnstrands arbejder 50 af i alt 95 medarbejdere ved flere forskellige maskiner for at fremstille og skærpe topkvalitets skæreværktøjer til træindustrien i Europa. De anvendte maskiner er CNC-maskiner, vaskemaskiner, oliepurificatorer og robotter. I de seneste år er virksomheden vokset, og med flere varmegenererende maskiner i lokalerne og med begrænsninger i ventilationen på facaden er indeklimaet i sommermånederne blevet en udfordring for virksomheden og dens medarbejdere.

Vedligeholdelsesleder Alexander Sellman foretog grundige undersøgelser af, hvilke køleløsninger der kunne fungere til virksomhedens behov – i dag og også i fremtiden.

-Vores forretning udvikler sig konstant, og vi har brug for en fleksibel løsning til at køle lokalerne, siger Alexander, der har arbejdet hos Kvarnstrands i 17 år. På baggrund af ændrede EU-regler i fremtiden var valget af kølemedium et vigtigt spørgsmål for os at tage højde for.

Kvarnstrands fik hjælp fra Rex Nordics tekniske salgsrådgiver i Sverige, Jon Lindahl, til at finde den bedste løsning til deres forhold. Valget faldt på 8 REX14000, som er placeret på strategiske steder i lokalerne.

-Vi bemærker, at mange virksomheder i fremstillingsindustrien har de samme udfordringer, og det er meget givende at kunne hjælpe med prisvenlige løsninger med lanceringen af Eco-serien, siger Jon Lindahl.

 

Kvarnstrands blev grundlagt i 1939 i Ekenässjön, og forretningslokalerne er blevet udvidet flere gange siden da. At kunne handle lokalt var en vigtig faktor i, hvorfor valget faldt på RexNordic.

-Vi foretrækker at handle med vores naboer, og her kunne vi købe maskinerne gennem Axima i Vetlanda og få god og hurtig hjælp og support fra en svensk sælger, siger Alexander.

Hos Kvarnstrands kører fordampningskølerne i hele arbejdstiden. Og medarbejderne har fundet smarte måder at holde tankene fyldt og maksimere køleeffekten.

-Vi træner vores brandslanger og fylder kølerne direkte med dem, siger CNC-tekniker Violand Tiku, der også lægger et par isterninger i vandet for at få ekstra effektiv køling, når udendørstemperaturen når over 30 grader Celsius.

 

Kølerne blev leveret for kun et par uger siden, og medarbejderne oplever allerede mindre varmestress.

-Ja, der er en stor forskel, og det er meget dejligt med den køligere luft, siger Sara Vilhelmsson, CNC-operatør.

En anden fordel er, at kølerne er energieffektive, REX14000-modellen trækker kun 510W og kan nemt tilsluttes til et standard 10A-stik i rummet.

Violand Tiku har en REX14000 placeret cirka 10 m væk, og han sætter stor pris på køligheden.

-Det er virkelig fantastisk, siger han begejstret. Tidligere havde jeg kun to almindelige rumventilatorer i dette hjørne, men med kølernes justerbare ventilator kan jeg selv justere luftstrømmen og tilpasse den baseret på udendørstemperaturen.

Jon Lindahl ser en stigende interesse for fordampningskølere i mange forskellige brancher, herunder i mælkeproduktionen og underholdnings- og eventindustrien.

-Disse kølere skaber virkelig mange gode muligheder for RexNordic til at nå nye kundegrupper, og jeg ser frem til at fortsætte med at udvikle salget, siger han.

Tal med vores salgs eksperter